Kunstmaatjes

Rob Jakobs fotografeerde op het wijkfeest van Arnhem-West Kunstmaatjes die elkaar hebben leren kennen bij KUNSTMETMEKAAR.

Robbert & Anne

Robbert en Anne hebben alle twee een gouden maar ook rauwe strot. Dat past goed bij de Soul en de Blues die ze zingen bij de band ‘Ruwe Bolster’. Anne zakte graag even voor de foto door de benen, omdat Robbert in een rolstoel zit.

Alexander & Gelske

Alexander en Gelske zijn beiden dol op zingen. Bij de vorige editie van KMM deden het Philalakoor van Alexander en het wijk-koor onder leiding van Gelske mee aan een mini-opera. Komende editie staan ze weer samen op de planken, maar nu met popmuziek!

Erik & Clara

Clara speelt bij Nederlands bekendste slagwerkgroep ‘Slagerij van Kampen’. Voor KMM vertoonde ze haar kunsten tijdens het wijkfeest samen met Erik die een beperking heeft in het autistisch spectrum. Ze werden begeleid door 60 slagwerkers uit de wijk.

Maribel & Rens

Bij KMM heb je deelnemers voor en achter de schermen. Maribel is druk met van alles en nog wat achter de schermen. Daardoor kan o.a. Rens schitteren voor de schermen. Dat doet hij met zelfgeschreven poëzie als onderdeel van totaaltheater. Indringend en mooi!

Anita & Ruth

Ruth woont in Het Dorp en speelt al jaren saxofoon. Anita speelt trombone. Samen blazen ze bij de band ‘Ruwe Bolster’. Ruth speelt graag pittige muziek, maar de repetities moeten vanwege haar Niet Aangeboren Hersenletsel geordend verlopen.

Annemiek & Paul

Annemieke en Paul bleken multi-inzetbaar bij de voorstellingen van KMM. Annemieke speelde dwarsfluit en djembé, maar zong en danste net zo makkelijk. Paul speelde saxofoon, neusfluit en verschillende soorten slagwerk. Veelzijdig maatjes.

Dennis & Ilse

Dennis en Ilse maken beeldende kunst. Dennis deed al twee keer mee aan KMM. Komende editie gaat hij samenwerken met Ilse. Samen maken ze mobiele objecten voor een van de zes theatervoorstellingen. ‘Dat weer eens wat anders dan schilderijen!’ zegt Dennis.

Beppie & Doreen

Bij de vorige editie van KMM hielp Beppie nog in de catering. Maar ze raakte besmet met het optreed-virus. Nu zingt ze, danst ze en speelt ze toneel. Graag wil ze ook nog gaan trommelen, het liefst bij de WAMV. De eerste contacten met voorzitter Doreen zijn gelegd.

Hielke & Bas

Hielke en Bas wonen bij elkaar om de hoek. Komende editie van KMM treden ze samen op in een voorstelling met veel muziek, dans en toneel. Hielke gaat zingen en Bas neemt weer plaats achter het drumstel, net als bij de twee vorige edities. Dat wordt weer swingen!